torstai 4. syyskuuta 2014

Hortonomista kokiksi ( ja vähän sherpaksikin)

Tänään taas joka viikkoinen kauppapäivä. Kerran viikossa lähden täältä korvesta suureen cityyn (ja koka kerta meinaan jäädä siellä polkupyörän alle, en ole vissiin tottunut tuollaiseen liikennemäärään kadulla...). Ruokamarketit, vaatehankinnat, Ikea, Honkkari, Tarjoustalo ainakin, siinä se päivä kuluukin mukavasti!

Tämä kuva viime viikolta, mutta tämä kauppakerta lähes identtinen. Lisää tähän vielä 2 autossa nukkuvaa lasta (10kg & 17kg) ja kanna kaikki sisään vahingoittumattomana. Sitten voit onnitella itseäsi vaikka lasillisella kuohuvaa ja lisätä cv:een maininnan sopivuudestasi myös sherpaksi...

Kauppapäivä tarkoittaa meillä myös jääkaapin jämien hyödyntämistä uusien tuotteiden tieltä. Siis usein pizzapäivää. Kotiin tullessani heti pohja kohoamaan mikroon (ei virtaa päälle, on suojassa vedolta, lapsilta ja kissalta). Kohoamisen ajaksi pihahommiin.

Hong kongista mukaan lähtivät ihanan syvän burgundiset syklaamit, pallokrysanteemit, hopealangat, muraatit olivat uusiokäytössä kesäkukkaistutuksista. Mukana istutamassa muutama pikkukäsi, joten heittäköäpä villi veikkaus monestiko uudelleen istutin kasvit, kun jotkut kävivät myöskin välillä "uudelleen istuttamassa"!?!


Istutuksista tulivat loppujen lopuksi kauniit, vaikkei kuva annakaan oikeutta totuudelle. 

Kun hortonomihommat olivat tältä erää ohi, taikina oli turvonnut niin, että riitti kolmeen peltiin varsin hyvin. Kana-feta-persikka, tonnikala-paahdettu sipuli- pippurituorejuusto-persikka ja lauhelihakastike-oliivi-aurinkokuivattutomaattituorejuusto-ananas-kirsikkatomaatti, kaikki tykkäävät! Pohjaan Muttin chilitomaattimurskaa sekoitettuna saman merkin pyreeseen, oregaanoa, basilikaa, emmental-raastetta. Niin, ja mainitsinko, että pohjaan durumvehnäjauhoja sopivasti. A vot!


Iltapalaksi vähän smoothieta, ei jäänyt nälkä varmasti kenellekään. 

Ihanaa iltaa kaikille, mä lähden sulattelemaan näitä nukkumatin maille. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti