keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Aamujen aamu

Ihana, kaunis, rapsakka, syksyn ensimmäinen pakkasaamu!

Laitoin lapsille edellisiltana kaikki lämpimät vaatteet lapasia myöten valmiiksi sohvalle, Iskälle latasin kahvin keittimeen. Onneksi.

Sillä meidän perhe nukkui pommiin. Ja juuri sellaisena aamuna, kun Iskän olisi pitänyt olla töissä puolen kahdeksan jälkeen, Isommalla Prinsessalla alkoi päiväkodin olympialaiset klo 9, ja päiväkodissa piti olla kahdeksan jälkeen aamupalalla molempien. Viimeksi nukuttu pommiin varmaan vuonna 2010.

Siis, kello 7.32 katsoin puhelinta ja pomppasimme Iskän kanssa yhtäaikaa ylös sängystä. Tunti menetetty! Kahvi päälle naps. Lapset ylös sängystä olkkarin sohvalle, aamun lasten ohjelmat päälle, itselle vaatteet, kaikille aamumehut/maidot/kahvit, jotkut juovat, toiset eivät. Kissa huutaa vieressä hullunlailla huomiota, eikä usko, ettei pääse partsille -0,5 asteeseen. Puen yhden puolittain nukkuvan lapsen kun toinen karkaa piiloon kodinhoitohuoneeseen. Haen karkurin vaipanvaihtoon. Hanskoista ja pipoista tulee prinsessoille ongelmaa - en haluu, väärä väri, ei mahdu... eilen valitsivat itse sopivat.

Auto jäässä, webasto ei toimi, hitto! Auto käyntiin, Äitille paksumpi rotsi äkkiä varastosta. Lapset kyytiin, ajetaan tarhaan, ja lapsien luovutus. Kello on 8.15. Hitsit, että olen tehokas kuromaan aikatauluja!

Sitten Äiti kotiin paperihommiin. Kissa huutaa edelleen, päästän kissan hetkeksi pakkaseen terassille, kissa on tyytyväinen vaikkakin paleleva. Sitten saapuu hetkessä naapurin kolli uhoamaan meidän 3 kiloiselle tytsylle, ja hirveän raivon ja huudon kanssa ajaa pienen alapihalle. Minä juoksen aamutossuissa liukkaalla, huurteisella nurmella kissojen perään huutaen varmasti ihan yhtä kovaa. Kisulimme piiloutuu, minä ajan nyt kollia takaa pois meidän pihalta, onnistun. Kisumme tulee naapurin pensaan alta luokseni, haisee kuin rankkitynnyri, ja joutuu suoraan pesulle. Auts, kun tekee äidille pahaa, juurihan se säikkyi ja nyt se kastellaan. Mitä rangaistusta! Hyvitän asian tonnikalalla ja herkkutikuilla.

Yllä juuri pesty ja kuivattu kissa hyvitystonnikalalla.

Kello on 10.10. Jos mä nyt joisin sen kahvin loppuun, joka jäi kesken kello 7.45. Ja sitten lähden keräämään pakkasyön jälkeiset tuhot pihalta, kuten loput avomaankurkut. Maustekurkkujen tekemistä tiedossa, ellei elämä keksi aikataulumuutoksia.

Onnistuneempaa päivää kaikille!

1 kommentti:

  1. Teillähän oli actionia enemmän kuin tarpeeksi :)

    VastaaPoista